جلد 16 - تابستان                   جلد 16 - تابستان صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morteza N, Ebrahimi Takamjani E, Abdollah V, Jamshidi A A, Kamali M. The Effects of Prophylactic Knee Braces on Athletes' Performance. RJMS 2009; 16
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1252-fa.html
مرتضی نیوشا، ابراهیمی اسماعیل، عبداله وحید، جمشیدی علی‌اشرف، کمالی محمد. بررسی تأثیر بریس‌های پیشگیری‌کننده زانو بر عملکرد افراد ورزشکار. مجله علوم پزشکی رازی. 1388; 16 ()

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-1252-fa.html


چکیده:   (7958 مشاهده)

 

    مقدمه: صدمات زانو از مشکلات اساسی در پزشکی ورزشی محسوب می‌شود و استفاده از بریس­های پروفیلاکتیک یا پیشگیری‌کننده زانو برای کاهش شیوع یا شدت این صدمات است. بریس‌های پروفیلاکتیک در کنار قابلیت حمایت از زانو در برابر صدمات در هنگام ورزش، نباید عملکرد اندام را محدود نمایند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر سه نوع زانوبند پروفیلاکتیک بر عملکرد افراد ورزشکار بود.

روش بررسی: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی روی 31 دانشجوی ورزشکار مرد سالم انجام شد تا تأثیر زانوبندها بر عملکرد افراد با استفاده از آزمون‌های ایزوکینتیک و عملکردی در چهار حالت بدون بریس(کنترل)، استفاده از زانوبند نئوپرنی ساده، زانوبند نئوپرنی چهار فنره و بریس پیش ساخته آزمایش گردد. ترتیب اجراء چهار حالت آزمون به صورت تصادفی، انتخاب و آزمایش‌ها روی پای غالب انجام شدند. پروتوکل ارزیابی در هر یک از چهار حالت متشکل بود از آزمون‌های عملکردی Cross-over Hop و پرش عمودی، که از سه بار آزمایش بیشترین ارتفاع و طول ثبت می‌شد و بعد از آن آزمون‌های ایزوکینتیک باز و بسته کردن زانو در سه سرعت زاویه‌ای 60، 180 و 300 درجه بر ثانیه انجام می‌شد، که پارامترهای ایزوکینتیک شامل نسبت حداکثر گشتاور به وزن بدن و توان متوسط ثبت می‌گردید. برای بررسی تفاوت‌های میان 4 حالت از آزمون آنالیز واریانس با اندازه‌های تکراری استفاده شد.

یافته‌ها: آزمون آنالیزواریانس با اندازه‌های تکراری برای مقایسه بین سه حالت آزمایشی با یکدیگر و با وضعیت کنترل، هیچ تفاوت معناداری را برای مقادیر حداکثر گشتاور به وزن بدن، توان متوسط، پرش عمودی و Cross-over Hop نشان نداد (05/0< p ).

  نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که زانوبندهای پروفیلاکتیک مورد بررسی در مطالعه حاضر تأثیر منفی بر عملکرد افراد نگذاشتند. از آنجا که عملکرد زانو با استفاده از زانوبند نئوپرنی ساده محدود نشد و با توجه به تأثیرات مثبت استفاده از زانوبندهای نئوپرنی بر حس عمقی، استفاده از آن‌ها به عنوان ساختار اصلی این دسته از زانوبند‌ها مفید به نظر می‌رسد

متن کامل [PDF 228 kb]   (3469 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اعضاء مصنوعی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb