زمینه و هدف: از بین بیماریهای عفونی، سل دومین عامل مرگ در سرتاسر جهان است و 2 میلیون نفر را سالیانه به کام مرگ میکشاند. تشخیص گروههای پرخطر(مانند معتادین تزریقی، دیابت شیرین و تماس نزدیک با بیماران مسلول) در امر برنامههای تشخیص، پیشگیری و کنترل بسیار مهم میباشد. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع عوامل خطرساز برای بیماری سل میباشد.
روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی، همه پروندههای بیماران مسلول در بیمارستان فیروزگر در طی سالهای 83-1381 مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه شامل اطلاعات مربوط به سن، جنس، ملیت، مصرف سیگار، عفونت HIV ، تماس نزدیک با بیماران مسلول، دیابت شیرین، نارسایی مزمن کلیه، لنفوم، لوسمی و درمان ایمونوساپرسیو(کورتون) بود. آنالیز آماری با ( version 15 ) SPSS انجام شد. شاخص فراوانی، میانگین و انحراف معیار تعیین گردید.
یافتهها: در بین 88 بیمار، شایعترین عامل خطری که در بیماران مسلول دیده شد، سیگار(45/20%) بود و به دنبال آن، دیابت شیرین(22/10%)، تماس نزدیک(95/7%)، اعتیاد تزریقی(81/6%)، نارسایی مزمن کلیه(4/3%)، عفونت HIV (27/2%) و لوسمی(13/1%) از دیگر عوامل خطر بودند.
نتیجهگیری: این مطالعه شاید توانسته باشد اثر قابل توجه عوامل زمینهساز را برای سل نشان بدهد. بنابراین کشف عفونت سل در این گروههای پر خطر بسیار مهم است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |