زمینــه و هـدف: مطالعـات اپیدمیولوژیــک نشــان دادهانــد کـــه عوامـــل عفونـــی ماننــــد کلامیدیا پنومونیه و هلیکوباکترپیلــوری( Helicobacter Pylori=HP ) با بیماری ایسکمیک قلب ( Ischemic Heart Disease=IHD ) ارتباط دارند. مطالعات دیگری معتقدند که سطح بالای فیبرینوژن شاید یک عامل زمینهای و حد واسط در ارتباط بین هلیکوباکترپیلوری و بیماریهای ایسکمیک قلب باشد. با توجه به اهمیت بیماریهای قلبی به عنوان اولین عامل مرگ و میر در ایران، در این مطالعه به بررسی نقش فیبرینوژن در ارتباط بین هلیکوباکترپیلوری و بیماریهای ایسکمیک قلب پرداخته شد.
روش کار: این مطالعه مقطعی ـ تحلیلی بر روی 261 نفر صورت گرفت. 131 نفر به عنوان مورد، از بیماران بستری در CCU و 130 نفر به عنوان شاهد، از بیماران بخشهای جراحی و ارتوپدی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی ایران انتخاب شدند. در هر گروه وجود عفونت هلیکوباکترپیلوری ، سطح فیبرینوژن و عوامل خطر بیماری قلبی مشخص شد. در آنالیز نهای ی از آزمونهای t و Chi square و مدلهای خطی عمومی و لجستیک استفاده گر دید .
یافتهها: وجود عفونت هلیکوباکتر پیلوری با بیماری ایسکمیک قلب ارتباط نداشت . درصد فیبرینوژن بالا تفاوت معنیداری بیــن افـراد دارا و فاقد بیماری قلبـی که مبتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری بودند، نداشت.
نتیجهگیری کلی: اگرچه در این مطالعه وجود ارتباط بین هلیکوباکترپیلوری، فیبرینوژن و بیماریهای ایسکمیک قلب ثابت نشد ولی مکانیسم احتمالی چنین ارتباطی، میتواند تحریک سلولهای تک هستهای توسط باکتری باشد که باعث فعال شدن فاکتور شبه بافتی پیش انعقادی میشود. این عامل، از طریق مسیر خارجی انعقاد، باعث تبدیل فیبرینوژن به فیبرین میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |