جلد 21، شماره 122 - ( 5-1393 )                   جلد 21 شماره 122 صفحات 79-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hooman N, Nakhaei S, Saiedi M, Tabatabaie M. Update on usefulness of 24-hour ambulatory blood pressure monitoring in children. RJMS 2014; 21 (122) :68-79
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3296-fa.html
هومن نکیسا، نخعی شهربانو، سعیدی مینو، طباطبایی مرتضی. تازه های کاربرد هولتر مونیتورینگ 24 ساعته فشارخون درکودکان. مجله علوم پزشکی رازی. 1393; 21 (122) :68-79

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3296-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (5972 مشاهده)

  زمینه و هدف : در روش سنتی چک فشارخون خطای تکنیکی و انسانی فردی که آن را اندازه گیری می کند، عدم همکاری مناسب کودک حین کار، بی قراری و ترس او و تغییرات لحظه به لحظه فشارخون باعث اختلال در صحت ارقام به دست آمده می شود. روش بهتری که امروزه به سرعت در حال رواج است، مونیتور 24 ساعته فشارخون (ABPM) Ambulatory Blood Pressure Monitoring ) است. هدف از این مقاله مروری، پی بردن به میزان صحت و دقت روش مونیتورینگ 24 ساعته فشارخون و کاربرد آن در کودکان می باشد.

  روش کار: مطالعات تحقیقی که از سال 2009 لغایت 2014 در ماشین های جستجو Pubmed, Scholar.google, EBSCO, Cochrane در مورد هولتر فشارخون 24 ساعته و کاربرد آن در کودکان به زبان انگلیسی منتشر شده بود مورد ارزیابی قرار گرفت. مقالات مروری، گزارش موردی، کارآزمایی بالینی دارویی و مقالات مرتبط با بزرگسالان از مطالعه حذف شدند.

  یافته‌ها : بر طبق مطالعات، یافته های به دست آمده از ABPM با میزان و شدت آسیب به اعضای حیاتی بدن، بیماری زایی و مرگ بیش از سایر روش‌های اندازه گیری فشارخون ارتباط دارد. دقت و Reproducibility این دستگاه بارها بررسی شده است و از آن به طور دوره ای در بیمارانی که تشخیص و درمان هیپرتانسیون برایشان حیاتی است از جمله در بیماری های مزمنی چون دیابت قندی، ریفلاکس نفروپاتی و بیماران با پیوند کلیه استفاده شده داشت. ABPM به تشخیص پرفشاری خون ناشی از ترس ازروپوش سفید، فشارخون واقعی یا پرفشاری خون مخفی و شناسایی افراد ی که افت شبانه فشار خون راندارند کمک می کند.

  نتیجه‌گیری : تمام کودکان با مشکلات زمینه‌ای کلیوی، دیابت، مشکلات قلبی، سابقه سکته یا فشارخون در خانواده، فشارخون غیر طبیعی در هنگام معاینه، اطمینان از کافی بودن داروی فشارخون دریافتی و بیماران تحت دیالیز یا پیوند کلیه لازم است به طور روتین و به فواصل منظم تحت بررسی هولتر فشارخون قرارگیرد.

متن کامل [PDF 303 kb]   (4759 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کلیه اطفال

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb